15. elokuuta 2016

Venytä Vanuta Virkisty!

Aikaisemmassa blogissamme kirjoitimme silmiä ympäröivien lihasten jumppaamisen tärkeydestä - olethan muistanut treenata silmiäsi päivittäin?

Taukojumppa työn tai opiskelun välissä on erittäin suositeltavaa varsinkin silloin, jos tiedät työskenteleväsi toistuvasti ja pitkään samassa asennossa, joka kuormittaa lihaksistoasi yksipuolisesti. Käväisimme haastattelemassa asiantiimoilta Someron Säästöpankin Salon konttorissa työskentelevää Tarja Fröbergiä. Tarja on Gymin pitkäaikainen asiakas ja hänen työnsä on puhtaasti toimistotyötä. Asiakastapaamiset tapahtuvat pääsääntöisin konttorilla ja silloin asiakkaan kanssa "istutaan alas" keskustelemaan.

Tarja liputtaa liikunnan ja varsinkin taukoliikunnan puolesta. Itse hän ylläpitää kuntoaan lenkkeillen ja Gymillä jumpaten. Tässä Tarjan ja Gymin Kirsin taukojumppavinkit, jotka voit helposti toteuttaa vaikka pankissa asioidessa. Hieman venytystä, vanutusta ja liikettä päivään, niin olosi on virkeämpi koko päivän!

Taukojumppa

1. Tuolilta ylösnousut

Istuminen on monille lihaksillemme lähes täydellinen lepotila ja toisinaan joidenkin lihasten jännitystila. Istumisen aikana aineenvaihdunta hidastuu ja selkä ylikuormittuu. Nouse työpäivän aikana ainakin kerran tunnissa ylös tuolista. Ihanteellista olisi, jos voisit tehdä muutamia nousuja peräkkäin, jotta tunnet miten pakarat ja reiden lihakset aktivoituvat.

2. Taivuta ja venytä

Jää seisomaan ja taivuta ylävartaloasi vuoroin oikealle ja vasemmalle. Voit jäädä hetkeksi taivutukseen - tunne miten kyljet venyvät ihanasti. Taivutusten lomassa voit vielä pyörittää lantiotasi vaihtaen suuntaa, jolloin lisäät liikettä ja aineenvaihduntaa lannerangan aluelle. Alaselkä joutuu istumatyössä koville ja siksi on hyvä vetreyttää lannerangan aluetta aika-ajoin.

3. Pyöristä ja notkista

Myös yläselän lihakset ja rintarankaa ympäröivät lihakset kaipaavat liikettä. Mm. päätetyötä ja autoa ammatikseen ajavat huomaavat hyvin pian, miten hartialinja kääntyy eteenpäin ja ryhti huononee. Rintalihasten venyttäminen ja yläselän lihasten vahvistaminen on hyvän ryhdin kannalta tärkeätä muistaa! Tässä pari helppoa liikettä, jotka Tarja sanoi ottavansa ehdottomasti käyttöönsä!

TerveSelkä -kurssi

Kirsi vinkkaa vielä, että mikäli kärsit päivittäin päänsärystä, alaselän jumista tai hartiasäryistä niin Gymillä starttaa syyskuussa 3.9. TerveSelkä-kurssi. Kurssin tunneilla keskitytään ennaltaehkäisemään helpoilla liikkeillä selkäkipuja ja ylläpitämään selän hyvinvointia. Käy lukemassa lisää kurssista nettisivuiltamme http://gymfitness.fi/ajankohtaista ja ilmoittaudu mukaan!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti