18. elokuuta 2016

Pyöräillen peruskunto paremmaksi!

Pyöräily on monelle tuttua juttua aina lapsuudesta lähtien. Monesti käytetäänkin sanontaa "Se on yhtä helppoa kuin pyörällä ajaminen" asioista, jotka koetaan kaikille sopiviksi tai helpoiksi omaksua. Pyöräily on  kaikin puolin loistava liikuntamuoto, sillä se kohottaa peruskuntoa nopeasti, lisää alaraajojen voimaa ja vahvistaa sydäntä. Lisäksi pyöräily on hyvin nivelystävällinen harjoittelumuoto ja soveltuukin sen vuoksi erinomaisesti polvi-/ lonkkaleikkauksista kuntoutuville.

Pyöräily sopii kaikille!
Syitä, miksi pyöräily ei itselleen sopisi, löytyy varmasti monelta: "En omista pyörää, ei ole varaa pyörään, pyöräily on tylsää ja yksitoikkoista, se on vaarallista ja siinä tulee hiki." Tarkkaan kun asiaa pohtii, niin huomaa edellisten syiden olevan itseasiassa vain tekosyitä.

Pyöräily on paitsi hieno tapa pitää yllä peruskuntoa, se on myös oiva keino päästä paikasta toiseen ja toisinaan jopa nopeammin kuin autolla tai julkisilla kulkuneuvoilla! Samassa ajassa, kun etsit autolle parkkipaikkaa tai odotat bussia, voisit olla pyöräillen jo perillä.
Kesäfiilistelyä!
Työmatkat taittuu kätevästi pyörällä
Kesällä työmatkat on helppo sujauttaa pyöräillen. Matkaan lähteminen saattaa sateella tuntua kyllä hieman vastenmieliseltä, mutta silloin kannattaa kääntää asia positiiviseksi - sade vain kaunistaa, tekee ihmeitä kasvoille ja virkistää mielen. Kaiken lisäksi nykyajan pyöräilyvaatteet ovat erittäin laadukkaita ja vieläpä mukavat pitää yllä. 
Pyöräily on myös edullinen ja ympäristöystävällinen tapa liikkua, koska se ei syö bensaa, ei aiheuta päästöjä eikä melua. Asia mistä sinun tulee pyöräilijänä huolehtia, on oman "kauramoottorin" huolto ja pyöräilykypärän käyttö.
Pyöräilystä väsyneet jalat huilaavat riippukeinussa
Entäs sitten talvella?
Talvella moni jättää ulkonapyöräilyn hetkellisesti, koska lumi ja jää ei houkuta liukkaille teille. Hyvää pyöräilyinnostusta ei kannata kuitenkaan kuopata, vaan silloin on aika siirtyä sisätiloihin ja vaikkapa tänne meille Gymille! Sisäpyöräilytunteja eli Spinning -tunteja on tarjolla monta kertaa viikossa aamuvarhaisesta iltaan.

SuperOhjuksistamme mm. Mia ohjailee Spinning -tunteja ja laji on vienyt omalla tavalla "mukanaan". Mia nautiskeli kesällä pyöräilyn lumosta niin Suomessa kuin myös Virossa. Kesän aikana hän osallistui myös triathlonkisaan, ssa hän sai vastata pyöräosuudesta. Mian kesävinkki kaikille: "hypätkää hyvät ihmiset tänä kesänä pyörän selkään, katselkaa ympäristöänne ja luontoa uusin silmin."

Mikäli et ole vielä kokeillut Spinning -tuntejamme, on Sinulla ja ystävälläsi mainio tilaisuus osallistua kesän viimeiselle SuperSpinning -tunnille keskiviikkona 24.8. klo 17.25. Kiitoksena kesän spinnaajille, tarjoamme 60min sijasta 1,5h pyöräilyä vauhdikkaissa ja hikisissä tunnelmissa. Tervetuloa!
Ready, Steady, Go!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti