20. heinäkuuta 2016

Näöllä on merkitystä - muista treenata myös silmiäsi!

Moni meistä viettää nykyään mm. työnsä vuoksi paljon aikaa tietokoneruudun ääressä, jonka tuijottaminen saa silmät helposti punoittamaan ja kutiamaan. Silmiä ei ole tarkoitettu pienen alueen jatkuvaan tuijottamiseen ja siksi ne väsyvät. Samalla lailla kuin muutakin kehoa, silmiä liikuttavat lihakset, jotka kaipaavat myös rentoutusta aika-ajoin. Yksinkertainen ja helppo taukojumppa työn lomassa useamman kerran päivässä kannattaakin ulottaa aina silmiin asti!

Aloita testaamalla

Testaa ensin, missä kunnossa silmiesi lihakset ovat. Kun olet esimerkiksi töissä tuijottanut tietokoneen näyttöä pitkään, tee testi: nosta peukalo nenäsi eteen ja tuijota sitä 5-10 sekunnin ajan, Kohdista sitten katseesi johonkin seinällä olevaan, muutaman metrin päässä siintävään yksityiskohtaan. Näetkö kohteen heti kirkkaana? Jos et, on treenin aika.

Taukojumppa silmille


Silmäkulmien nostelu

Nosta kulmia ja avaa silmät mahdollisimman isoiksi - avaa vielä vaikka suukin auki. Purista silmät kiinni ja pidä hetki ennen kuin rentoutat. Toista liikkeet vuorotellen 3-5x.

Rutista kulmat tiukasti yhteen ja pyri näyttämään vihaiselta. Sulje sen jälkeen silmät ja rentouta kasvojen lihakset.Toista liikkeet vuorotellen 3-5x.

Silmien sulkemiset ja avaamiset

Sulje oikea silmä ja pyri avaamaan vasen silmä mahdollisimman isoksi. Tee liike toisinpäin ja toista 3-5x.

Katseen kohdentaminen

Tuo sormi nenäsi eteen ja siirrä katse siihen. Katso sen jälkeen kauas kiintopisteeseen. Toista 3-5x.

Anna katseen kiertää

Katsele vuoron perään suoraan sivulta sivulle, yläviistoon ja alaviistoon vasemmalta oikealle ja oikealta vasemmalle. Piirrä vaikka ajatuksissasi Britannian lippua. Lopuksi piirrä silmilläsi ympyrää, joka suurenee kierros kierrokselta.


ps. Käy osallistumassa Facebook SilmäHAASTEesemme täällä, palkintona Marimekon kylpypyyhe ja GFC tuotepaketti ;-) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti