12. syyskuuta 2017

Kesä, loma, rentous ja muutama lisäkilo – miten palata takaisin ruotuun?


Kesä oli ja meni, mutta epäterveelliset elämäntavat jäivät päälle. Tuli syötyä epäsäännöllisesti, herkuteltua, liikunta jäi vähemmälle ja oli joka sortin juhlaa. Nyt farkut kiristää, olo on pöhöttynyt ja vyötäröllä komeilee muutama lisäkilo. Onneksi paluu arkeen on alkanut, mutta miten saada taas kiinni terveellisistä elämäntavoista. 

Tässä muutamia vinkkejä siihen: Jätä herkuttelu vähemmälle. 
  1. Tässäkin pätee hyvä 80/20-periaate. 80% ajasta tekee terveellisiä ruokavalintoja ja loput 20% voi olla rennompaa syömistä. Esimerkkinä tästä voisi ajatella, että arkena pitää kiinni terveellisyydestä ja viikonloppuisin sallii itselleen herkkuhetken.
  2. Lähde taas reippaasti liikkumaan. Ilmoita itsesi syksyn liikuntaryhmään, osta kuntosalikortti lähisalille tai innosta ystäväsi yhdessä lenkille. Yhdessä liikkuminen on motivoivaa!
  3. Syö säännöllisesti pieniä aterioita. Olisi hyvä syödä 3-4h välein, jotta aineenvaihdunta pelaa oikein eikä nälkä yllätä. Jos tämä  tuottaa ongelmia, laita itsellesi vaikka muistutus kännykkään.
  4. Vesi, vesi ja vesi. Vaihda janojuomaksi vesi ja juo sitä noin 2-3 litraa.
  5. Nuku tarpeeksi. Kesän karkeloissa tuli valvottua ihanien kesäöiden takia, joten kiinnitä taas huomiota mm. aikaisin nukkumaan menemiseen. Sopiva unen määrä on 7-9h.
Jos näillä vinkeillä et vaan saa itseäsi niskasta kiinni, ota yhteyttä asiantuntijaan. Esimerkiksi Personal Trainer voi auttaa sinua liikunnan ja ravinnon kanssa. Muista, että älä ole liian ankara itsellesi!

Personal Trainer Henna työssään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti