9. syyskuuta 2016

Lady energiaa GFC:llä!


Gym & Fitness Centerin ovi on auennut säännöllisesti Lady M:lle ja Lady K:lle viiden vuoden ajan. Nämä ihanat rouvat Marita ja Kirsti ovat saaneet lempinimet "Ladyt M ja K”, joita koko Gymin henkilökunta käyttää. "Onko mun ladyt tulleet?" huikkaa heidän Personal Trainer Kirsi Mäkelä useasti asiakaspalveluun.
Ladyt tulivat viisi vuotta sitten Kirsin juttusille, ja siitä lähtien yhteinen valmennusmatka on jatkunut tähän päivään asti. Ladyprojektissa yhdistyy kaikki tärkeät asiat: hyvän ystävän tuki, yhdessä tekemisen ilo, yhteiset tavoitteet ja yhteinen matka sekä valmentajan tuki ja ohjaus.


Ladyjen viikko-ohjelmaan kuuluu säännölliset yhteiset kävelylenkit. Ympäri vuoden ladyt painavat kävelysauvat viuhuen  pururadalla. Syksyisin tärkeänä lisävarusteena on otsalamppu. Lady K on kiinnostunut "tekniikasta" ja tuloksia analysoidaan useasti lenkin jälkeen. Tärkeimpänä mittarina taitaa kuitenkin olla kierrosten lukumäärä ja siihen käytetty aika. Matkavauhti on tainnut lähes tuplaantua alkutilanteeseen nähden. Huhut myös kertovat, että kotona joskus ihmetellään lenkin pitkää kestoa. Jos viimeisen kierroksen jälkeen löytyy upea kanttarellipaikka, niin pitäähän herkut kerätä talteen. Tärkeintä lenkeissä raikkaan happihyppelyn ja hyvän peruskunnon lisäksi on mielen virkistyminen.
Mahdolliset murheet ja huolet pääsee purkamaan ystävän kanssa ja monesti lenkin jälkeen ei muistakaan, mistä mahdollinen huono fiilis tai murhe oli ilmaantunut. Luonnon rauhassa mieli lepää ja saamme ikään kuin huomaamatta ladattua akkuja.  Naurua näiltä lenkeiltä ei myöskään puutu. Huumori kukoistaa ja pilkettä löytyy silmäkulmasta. 

Ehkä parasta valmentajan näkökulmasta ovat yhteiset treenit ja ladyjen kunnon kehityksen seuraaminen. Tärkeää lihaskuntoa vahvistetaan kuntosalin puolella sekä toiminnallisin harjoituksin. Keppi ja TRX-nauhat ovat aktiivisessa käytössä. Niinä päivinä, kun kroppa on jumissa tai väsyttää, keskitytään lihashuoltoon, venytyksiin ja liikkuvuusharjoituksiin. Harjoituksissa edetään aina omaa kroppaa kuunnellen, mutta vahva tekemisen meininki ladyillä on!
Nämä ladyt osaavat nauttia matkastaan. Omia saavutuksia ja välietappeja palkitaan. Ladyt ovat tehneet yhteisen ulkomaanmatkan, käyneet yhdessä teatterissa ja shoppailemassa. Viiteen vuoteen mahtuu monta välietappia ja onnistumista. Luonnollista on, että reissuun on mahtanut myös kuoppia, joista on aina noustu ja jatkettu eteenpäin.

 Mieleenpainuvin yllätys Kirsille oli Ladyjen ilmestyminen salille ihanissa kukkamekoissa. Liikuttunut valmentaja sai viettää laatuaikaa ladyjen kanssa kiitokseksi hyvästä työstä. Totuus on kuitenkin, että nämä ihanat ladyt ovat itse tehneet sen ison työn, mutta voihan siitä nauttia ja juhlia kimpassa! Ladyjen omien sanoin ”koskaan ei ole liian myöhäistä”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti