2. toukokuuta 2016

Miten meni noin niinku omasta mielestä?

No hyvinhän se meni :)! Itselläni oli tavoitteena, että kunto sekä lookki ja esiintyminen menevät niin nappiin, että mistään muusta se ei ainakaan sitten jäisi kiinni kuin niistä tatuoinneista, ja niinhän siinä sitten taisi käydäkkin. Joten ainakin oma fiilis on hyvä, mitään en olisi voinut paremmin tehdä :)!

Sielä sitä patsastellaa kultsan lavalle nii nättinä että!
Okei ehkä alkuun pari pientä horjahdusta ja levoton toinen käsi olisi voinut olla fiksaamisen arvoisia juttuja, mutta ne ovat lopulta hyvin pieniä sivuseikkoja, joita en edes mieti, kun muuten olen koko suoritukseen oikein tyytyväinen. Jokainen tuomari siis pisti meikäläisen häntäpäähän tatuointieni takia. Kuntoon ja koko pakettiin muuten olin erittäin tyytyväinen ja tätä kokemusta en vaihtaisi mihinkään, vaikkakaan toista kertaa tätä en vain kokemuksen kautta enää halua tehdä, vaan kyllä sitten pitäisi olla jo mahdollisuus ihan pokaaleillekin. Joten se jää nähtäväksi, mitä tulevaisuus tuo tullessaan kisailujen suhteen  ehkäpä lajin vaihdos ;)! Bodyfitneksessä nääs ei ihan yhtä rankasti vaikuta tatuoinnit kun bikinifitneksessä. Toki vaikuttaa, mutta lähinnä vain sen suhteen pystyykö lihaksia katsomaan symmetrisesti tai kuinka lihakset erottuu, tai ei erotu, tatuointien vuoksi. Lisää aiheesta tatuoinnit ja bikinifitnes voit lukea alempaa, mutta ensin kisaviikonlopun fiilistelyt ;)!
Minä oikealla, sarjan voittaja Ona Juusonen vieressä
Viimeistelyviikko oli juuri niin ihana kuin odotinkin. Kaikki kaunistautumiset ja ruokaa sai tankata (näistä kerroin jo edellisesessä kirjoituksessa,jos missasit niin lue tästä).
Oh my god mitkä kynnet by Satu Airio! Niistä tuli vieläkin paremmat mitä osasin kuvitella, ja mätsäsi täydellisesti mun ihanien biksujen kanssa, jotka ovat Pinkkiheidin käsialaa :)
Ja ihanat ripset Beauty Studio Annasta, love it!
Tästä se lähtee! Vikat poseharkat ennen kisoja Salon parhaalla salilla eli Gym & Fitness Centerillä. Koutsi Hanna Saario, BodyFitness junior kilpailija Sanni Telaranta sekä meikäläinen.

Koutsille iltapalaa hakemassa ;)
(vitsi vitsi..mutta tältä reissulta ei huumoria puuttunut)
Perjantaina startattiin Jessican ja Sannin kanssa auto kauneusstudio86:n pihalta, kun Anna oli ensin fiksannut ripseni kisakuntoon. Matka meni rattoisasti, mitä nyt hieman ruuhkassa jumitettiin. Mentiin heti ensin kulttuuritalolle hoitamaan kilpailijarekisteröinnit pois alta. Siellä siis ilmoittaudutaan ja käydään läpi tarkastus, jossa tarkistetaan pituus, että on menossa oikeaan sarjaan, bikinien ja kenkien sääntöjenmukaisuus ja jaetaan kilpailijakortit.

Olin varannut meidän porukalle ihanan viiden hengen huoneiston katajanokalta (suosittelen ehdottomasti tälläistä vaihtoehtoa perus hotlan tilalta). Huoneisto oli tilava ja sieltä löytyi kaikki tarvittava, melkein kuin olisi kotona ollut :)! Hintakaan ei ollut paha, väitän että hotelliin olisi mennyt tuplaten. Saavuttiin Jessican ja Sannin kanssa tänne edeltä ja Hanna ja Teera tulivat perästä. Iltaa vietettiin rennosti ja voi että meillä oli hauskaa ja ihme ja kumma, vieläkään ei juurikaan jännittänyt :)!

Jessica hoitaa hiukset ja meikit, niin täytyhän jonkun hoitaa kynnetkin: Teera sai tämän pestin ;)
Ihana Sanni Bodyfitness Junior SM4!
Lauantai aloitettiin Sannin valmistautumisella. Ihana Sanni kisasi Bodyfitness Junioreissa ja pärjäsi hienosti kaapaten itselleen SM4 sijan. Lauantai meni siis fiiliksiä nostatellen kultsalla ja Sannia kannustaen. Oli ihan huikeeta!

Illalla sitten loppui meikäläiseltä veden juonti ja käytiin kevyesti lenkkeilemässä Helsingin kauniissa maisemissa. Odotettu h­-hetki alkoi olla lähellä. Kuivatteluviinit nassuun ja nukkumaan.

Sunnuntaina sitten koitti se oma vuoro, eikä vieläkää kauheasti  jännittänyt... Kummallista, mutta fiilis oli oikein hyvä :)! Tehtiin rauhaksiin siinä aamutoimet ja sitten Jessica alkoi taikomaan prinsessalookkiani kuntoon. Parit värikerrokset, kamat kasaan ja eikun menoksi. Lavan takana sai odotella parisen tuntia, mutta siellä oltiin rennosti pötkötellen jalat kohti kattoa. Yllättävän nopeasti se aika sitten lopulta näin menikin.

Lavalle mentäessä fiilis oli ihan mieletön. Pieni jännityskin taisi sitten lopulta iskeä jalkoihin kun tuntui ettei meinaa pystyssä pysyä. Pari hassua horjahdusta siinä tulikin, mutta sitten se iski se vau elämys että täällä mä nyt olen ja tämähän on kivaa. Kyllä niin nautin olla lavalla :)! Nopeastihan se kaikki loppujenlopuksi oli ohi, ja yks kaks huomasinkin istuvani Hannan kanssa kultsan ravintolan puolella leipää tyytyväisenä mussuttaen. Hienosti meni, vaikkei pokaalia tullutkaan. Olen ylpeä siitä, että menin kuitenkin omana itsenäni - tatuointieni kera. Täytyy kyllä vielä mainita, että parempaa koutsia ei olisi voinut toivoakkaan. Hanna oli kokoajan läsnä ja toimi sekä mun valmentajana että huoltajana. Ei tarvinnut itse ressata mistään, kun tuntui että toinen hoitaa jopa ajattelemisenkin puolesta, joten suuri kiiitos Hanna! Tästä hannan blogiin.

Koutsin kanssa lähtövalmiina!
Rento meininki, minä ja rakkaan lapseni kätyrityyny <3

Hyvän valmentajan/huoltajan duuniinkuva ;)
Kyllä leipä maistui :D
Tatuoinnit ja Bikinifitness
Teksti sisältää muutamia lainauksia yhdeltä kisatuomareista.

Miksi niistä sakotetaan, ja miksi miehillä ei? Onko reilua vaiko ei? Sitä sopii miettiä, mutta pääasiassahan ne tatuoinnit häiritsee sen takia, että kovin isoilla ja toispuoleisilla tatuoinneilla ei saada selvyyttä kunnolla, että onko kroppa/lihakset symmetriset. Kun sitähän kriiteereissä haetaan. Bikinissä niistä sakotetaan eniten sen takia, että bikini mielletään myös "kauneuskilpailuksi", jossa muun muassa nassukallakin on vaikutusta. Näin ollen ajatellaan, että kovin tatuoitu nainen ei ole lady like­ -tyylinen. Yksi kriteerihän on myös naisten lajeissa (sekä myös nykyään mens physiquessa), ihon kunto.. Tähänhän se tatuointi myös vaikuttaa. Ihan yhtälailla arvostellaan ihon väri, kunto (arvet, tasaisuus) jne. Jos on tatuointeja, niin eihän periaatteessa iho silloin ole kunnossa? (Itse olen hitusen erimieltä näistä asioista, mutta nämä nyt sattuvat olemaan kuitenkin lajin arviointikriteereitä). Bikineissä eroavaisuudet (jos nyt ajatellaan laajemmin) on usein pieniä eri kilpailijoiden välillä, joten on oltava vielä erityisen pikkutarkka, kun sijoituksia jaetaan. Onko tatuointeja paljon ja onko ne hyvällä maulla tehtyjä ja siistejä? Mutta tähän lajiin ne ei (ainakaan tällä hetkellä) kuulu. Eli kyseessä ei ole mikään tämmöinen, että "tuomareiden toivoisi tottuvan tatuointeihin, koska ne on  nykypäivää." ­systeemi vaan sääntöihin liittyvä kriteeri. Nykyään tatuointeja on monilla ja usein pienet ja yksittäiset tatuoinnit eivät kilpailuissa haittaa, mutta sitten on näitä kilpailijoita joilla on niitä kovasti, niin valitettavasti heidän sijoituksensa on usein huonompia, juuri yllä mainituista syistä.

Mitä tatuointien peittämiseen tulee niin säännöissä sanotaan että niitä ei saa  peittää,selkeetä ;)! Kyllähän tätäkin tehdään mutta itselläkin niin monta tatuointia että  olisin joutunut vuoraamaan itseni tattoocoverilla kokonaan (aika homma mutta  onnistuu ja jopa yllättävän hyvin), mutta tämä on kiellettyä. Tattoocoverilla kuitenkin saa tatuoinnit ihan näppärästi piiloon ja värikin on ihan nätti mutta samea/nokinen  eikä toimi öljyn kanssa (tosin tämä öljykin kiellettyjen listalla mutta “kaikki” käyttää  kuitenkin) :).

Näin näppärästi ne tatskat peittyy!
Vähän meni överiksi…
Syömään lähdössä!
Niin että mikä? No syöminen :D. En ollut edes varustautunut millään herkuilla lavan taakse, niinkuin monilla on tapana, ja monet kyselikin että mitä aion mukaan ottaa. No en ottanut mitään, ei tuntunut olevan tarvetta sille, eikä oikein tehnyt mielikään. Mutta kyllä se leipä ja zerokokis kuitenkin maistui, mitkä koutsi mulle kiikutti, kun poistuimme päät pyörryksissä takahuoneesta. Ihanat rakaat ystäväni ketkä olivat kannustamassa mua tulivat kaikki halimaan ja joitakin herkkujakin sain; prodepatukoita, suklaata, karkkia ja ihan maailman parasta ystäväni omatekoista prodepiirakkaa ja skyrriä päälle ni avot (tämä olikin itseasiassa ainoa mitä pyysin).

Olin varannut porukallemme Helsingin keskustassa sijaitsevasta memphiksestä pöydän, jonne sitten lähdimme porukalla illlalla. Voi että se ruoka maistui hyvälle. En tainnut paljoakaa kuulla tai nähdä mitään muuta, kun keskityin vain siihen syömiseen. Jälkiruuan valinta oli liian vaikeata, enkä millään osannut päättää kahden väliltä, joten päätin ottaa molemmat, hupsista - ei vaan nams!
Kun et osaa valita, niin ota molemmat! ;)
Raskausmahapäkki
Hyvää oli ja tuntui että vatsa on ihan pohjaton. Tämä tosin kostautui kotimatkalla, jolloin matka taittui vaakatasossa kipeän mahan kanssa, mutta kyllä se siltikin oli  täysin sen arvoista :D

Maanantaina sitten “paluu arkeen” ja alkoi reverse elikkäs dieetiltä paluu dieetti. Kun on pikkuhiljaa laskettu kalorit ja “ajettu” kroppa kisakuntoon, niin sieltä se pitää myös pikkuhiljaa palauttaa ja nostaa pikkuhiljaa niitä kaloreita. Niin hassulta kuin se ehkä kuulostaakin, niin taas ollaan dieetillä :)! Tästä sitten vain lisää lihasta ja kyllä mielessä siintää jossain tulevaisuudessa vielä kisalavat, lajin vaihdolla vain.

Koska niitä muskeleita lisää haluan, niin en enää senkään puolesta sovellu bikinilajiin. En kuitenkaan lyö vielä mitään lukkoon, vaan nyt keskityn muihin juttuihin sekä treenaamiseen ja tulevaisuus sitten näyttää kuinka käy. Oli siellä lavalla kuitenkin sen verran kivaa, että kyllä sinne mielellään vielä uusiksi menisin :D.

Mitäs sitten olen tehnyt nämä kisojen jälkeiset viikot?
Minulla olisi teille vaikka kuinka paljon kerrottavaa. En todellakaan ole jäänyt laakereille makaamaan vaan toimintaa on riittänyt monenmoista mutta niistä teille kuvapläjäyksen muodossa.

 Valokuvaaja Jarno Lindholm, LeBlank / Hiukset ja Meikki Jessica Salmi, Kauneusstudio86

 Valokuvaaja Jarno Lindholm, LeBlank / Hiukset ja Meikki Jessica Salmi, Kauneusstudio86
 Bodypainting malleilua, Mari Lehdon upeaa taidetta iholla! Paikassa MAKE UP FOR EVER Academy Helsinki

Aivan huikea taival takana ja kokemus oli mahtava. Kyllä joka ikinen, joka sinne lavalle nousee on jo voittaja ja voi olla ylpeä siitä, että sinne asti on päässyt, joten oikein paljon onnea teille kaikille oli pystiä saatu tai ei :)!

Parhautta <3
 Rakkaimmat <3 Lapset vähän auttoivat vappumunkkien kanssa, kun eihä tää äitee näillä kynsillä mitään taikinaa voinu vaivata :D

Terkuin, Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti